۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۴
کد خبر: ۶۱۱۶۷۹

فضای مجازی | حق شهروندی

فضای مجازی | حق شهروندی
عباسعلی کدخدایی: طبق اصل ۳۴ قانون اساسی، دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید.
به گزارش خبرگزاری رسا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به تشریح موضوع صیانت شورای نگهبان از حق دادرسی عادلانه شهروندان پرداخت و در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در این باره نوشت:

"لایحه «مقررات انتظامی هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی کشور» در تاریخ ۱۳۶۴/۹/۲۸ به تصویب مجلس رسید و برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شد.
 
در ماده ۴ این لایحه مقرر شده بود صلاحیت رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیأت علمی با هیأت‌های بدوی و تجدید نظر رسیدگی انتظامی به تخلفات آنهاست و صلاحیتی برای تظلم خواهی به مراجع قضائی در نظر گرفته نشده بود.

پس از بحث و بررسی در جلسات متعدد، شورای نگهبان در تاریخ ۱۳۶۴/۱۰/۱۲ اعلام کرد ماده ۴ این لایحه که با اعلام قطعیت حکم، محکوم را از حق تظلم به مقامات قضائی محروم نموده، مغایر با موازین شرعی است و متهم در صورتی که نسبت به نظر هیئت‌ها معترض باشد باید حق تظلم به مراجع قضائی صالح را داشته باشد.

نهایتاً در مصوبه اصلاحی، مجلس تبصره‌ای را به متن ماده اضافه کرد که «رأی هیأت تجدید نظر مانع از رجوع عضو هیأت علمی به مراجع قضائی نخواهد بود.» و مصوبه اصلاحی در تاریخ ۱۳۶۴/۱۲/۲۶ به تأیید شورای نگهبان رسید.

اصل ۳۴ قانون اساسی: «دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند، این گونه دادگاه‌ها را در دسترس داشته باشند و هیچ کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد، منع کرد.»

اصل ۱۵۹ قانون اساسی: «مرجع رسمی تظلمات و شکایات، دادگستری است. تشکیل دادگاه‌ها و تعیین صلاحیت آن‌ها منوط به حکم قانون است.»" /۱۰۱/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
با پایان دورۀ صفویه و نزدیک شدن به عصر مشروطه، نظم سنتی دچار آشوب شد و رفته‌رفته «جنبش قانون‌گرایی» تحت‌تأثیر جریان جهانی شکل گرفت.
0
0